header-photo

לחות במערכות אויר דחוס

מאת ???? ???? • 8 ביולי, 2009 • קטגוריות: כללי

הלחות במערכת האויר הדחוס שלך עולה לך כסף רב

מים חופשיים ולחות במערכת האויר הדחוס יכולים לגרום ל:

  • חלודה בצנרת האויר שגורמת למפל לחץ גבוה וצריכת אנרגיה מוגברת.
  • שטיפת חומרי סיכה מכלי אויר פנאומטיים והגברת השחיקה והבלאי, עד כדי קצור אורך חייהם וגרימה לכשל.
  • השפעה שלילית על המוצר הסופי, על איכותו, העלאת אחוז מוצרים פסולים, עיבוד וייצור מחדש וחוסר שביעות לקוח.

כמה מים יש באויר הדחוס ?

ראשית נדגיש שכמות אדי המים באויר עולה עם הטמפרטורה ועם הלחות היחסית.

ניקח לדוגמא מדחס בהספק של 100 כ"ס שעובד בלחץ ממוצע של 7 [barg] וספיקתו כ- 220 [l/sec]. תנאי סביבה ממוצעים  בהם טמפרטורת של 250C ולחות יחסית של 70%.

כל 1 מטר מעוקב של אויר חופשי מכיל כ- 16 [gram] מים. ולכן המדחס יונק לתוכו 304 ליטר מים ביממה. אם הטמפרטורה הייתה 350C במקום 250C ובאותה לחות יחסית, המדחס היה יונק לתוכו כ- 530  ליטר מים ביממה.

ע"י שימוש במצנן סופי, אנו יכולים לעבות ולנקז כמות ניכרת של כ- 210  ליטר. חשבון פשוט יראה שעדיין יש לנו אדי מים בכמות של כ- 94  ליטר. אומנם הצלחנו להוציא כמות רבה של מים אך יש לזכור שבשלב זה האויר הנו ב- 100% לחות יחסי. כל התקררות של האויר תגרום להתעבות מים במערכת.

ע"י שימוש במייבש קירור בעל נקודת טל של כ- 30C, נוכל לעבות ולנקז כמות מים נוספת בסדר גודל של 80 ליטר נוספים, או אז תישאר באויר הדחוס כמות אדי מים בנפח של  כ- 14 ליטר. הלחות היחסית בדוגמא שלנו תהיה בשלב זה כ- 20%.

שימוש במייבש ספיחה בעל יכולת ייבוש לטמפרטורת נקודת טל בלחץ של 400C-, ינקז את רוב אדי המים מהאויר ותישאר כמות אדי מים בנפח של כ- 0.28 ליטר בלבד.

לרב האפליקציות של אויר דחוס בתעשייה ניתן לספק אויר דחוס שיובש באמצעות מייבש קירור. ישנן אפליקציות שדורשות אויר דחוס יבש במיוחד, כגון; אויר להסעת אבקות, אויר למכונות טחינה (מיקרונייזר), אויר למכשירים עדינים, אויר לחדר נקי וכדומה. לאפליקציות מסוג זה משתמשים במייבשי ספיחה בעלי נקודת טל  של –200C, -400C ואף –700C. גם באפליקציות בהם אין כל דרישה לייבוש האויר, יש לשקול שימוש במייבש קירור לשם שמירה על הצנרת בפני חלודה. בלחות יחסית מעל 50% , קצב התפתחות החלודה בצנרת ובמיכל עולים בצורה אקספוננציאלית. בכדי לשמור על לחות יחסית של פחות מ- 50% מומלץ לייבש את האויר לנקודת טל של כ- 120C מתחת לטמפרטורת הסביבה.

הרשומה הקודמת: מערכות אויר דחוס – מכלי אגירה

הוספת תגובה

עליך להתחבר כדי להוסיף תגובה.

?>?>